UWV: Werkfit en Naar Werk

DIENSTUWV: Werkfit en Naar Werk

Werk speelt een belangrijke rol in ieders leven, ook wanneer men onverhoopt ziekt wordt. Wanneer een werknemer te maken krijgt met een uitkering van het UWV, dan staan wij klaar om te ondersteunen. Konnect biedt in deze situatie twee diensten aan: Werkfit maken en Naar werkWerkfit maken is een traject dat zicht richt op het versterken van de werknemersvaardigheden, het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en het in kaart brengen van de arbeidsmarktpositie. Het traject  ‘Naar werk’ richt zich op alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor een werknemer om het werk te kunnen hervatten.

Over het traject ‘Werkfit maken’
In het traject Werkfit maken ontwikkelt de werknemer arbeidsmarktperspectief aan de hand van diverse methodes en (beroepskeuze)onderzoeken. Een belangrijk onderdeel hiervan is inzicht krijgen in persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en waarden. Met behulp van loopbaan coaching leert de werknemer de persoonlijke mogelijkheden voor de arbeidsmarkt kennen.

Om inzicht te krijgen in de persoonlijke mogelijkheden zetten we werkervaringsplekken in. Hier kan de werknemer werknemersvaardigheden oefenen, zicht krijgen op persoonlijke vaardigheden, arbeidsritme opbouwen en vertrouwen krijgen in het eigen kunnen. Het einddoel van Werkfit maken is het vormen van een duidelijk zoekprofiel en dit op een effectieve manier kunnen delen met anderen.

Over het traject ‘Naar Werk’
In het traject Naar werk gaat de werknemer samen met de persoonlijke re-integratieadviseur actief aan de slag met het versterken en uitbreiden van de vaardigheden op het gebied van solliciteren, netwerken en het zoeken naar werk. Onder begeleiding van de coach worden een eigentijds en overtuigend CV en een inspirerende sollicitatiebrief opgesteld. Ook leert de werknemer hoe social media kunnen worden ingezet in de zoektocht naar werk. Voorts gaat de werknemer tijdens het traject Naar werk op zoek naar de zogenaamde ‘onzichtbare vacatures’ en leert men optimaal gebruik te maken van het eigen netwerk én het netwerk van Konnect. De werknemer is na dit traject in staat om zich krachtig te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek.