Loopbaan coaching

DIENSTLoopbaanadvies

Eerst komt de wil, dan pas de weg!

Wat is loopbaan coaching? 

Loopbaan coaching is erop gericht mensen te ondersteunen bij het bepalen van de koers van hun loopbaan.
Vaak zijn dit intensieve trajecten. Loopbaanvraagstukken zijn immers altijd persoonlijk. En dat kan confronterend zijn. Wie ben je? Wat wil je? Waarom? Welke andere mogelijkheden zijn er misschien nog? Het zijn allemaal relevante vragen tijdens loopbaan coaching. Een deskundige loopbaanadviseur van Konnect begeleidt de medewerker tijdens een-op-een-gesprekken gedurende het gehele traject van loopbaan coaching.

Loopbaan coaching: wat betekent het voor u als werkgever?
Goede loopbaan begeleiding stelt de medewerker in staat om de juiste keuzes te maken over de eigen loopbaan en loopbaanontwikkeling. Want wanneer een medewerker beschikt over zelfkennis en zich bewust is van zijn kwaliteiten en vaardigheden, kunnen deze ook beter worden ingezet bij het vinden van de best passende baan.  Dit is niet alleen wenselijk voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. De betrokkenheid en productiviteit nemen namelijk toe, wanneer een baan goed aansluit bij de talenten en mogelijkheden van een werknemer. Deze wordt hierdoor bovendien meer duurzaam inzetbaar.

Loopbaan coaching: wat betekent het voor de werknemer?
Tijdens een loopbaantraject ontstaat er een helder beeld van motivaties en drijfveren. Het is een coaching traject waarbij de werknemer ontdekt wat voor hem of haar persoonlijk het werk de moeite waard maakt en wat hem of haar inspireert. Onder persoonlijke begeleiding van de coach verkent de werknemer de eigen talenten en worden haalbare doelen geformuleerd. Een loopbaantraject levert een werkbaar loopbaanplan op: wat heeft de werknemer nodig en wat moet hij doen om de persoonlijke carrière doelen te bereiken?

Binnen een traject loopbaanbegeleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

  1. De werknemer krijgt zicht op persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses, drijfveren en waarden door middel van diverse methodes en gevalideerde testen.
  2. Loopbaanonderzoek
  3. Vaststellen persoonlijk zoekprofiel.
  4. Opstellen loopbaanplan.