Job Coaching

DIENSTJob Coaching

Jobcoaching wordt regelmatig ingezet om mensen aan het werk te helpen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of ervaren. Jobcoaching wordt als individuele aanpak toegekend door het UWV of de gemeente om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen bij hun werk in een reguliere functie. Konnect heeft gecertificeerde jobcoaches in dienst die werknemers kunnen ondersteunen in dit proces.

Trainingen
Om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen, bieden wij verschillende vaardigheidstrainingen aan, zoals sollicitatietrainingen en assertiviteitstrainingen. Ook kunnen werknemers VCA-trainingen volgen bij Konnect.

Starten eigen bedrijf
Ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd, maar velen dromen ervan. Is er één specifieke manier om een succesvolle onderneming te starten? Nee. Maar er zijn zeker bepaalde stappen om de kans op succesvol ondernemen aanzienlijk te vergroten. Door bepaalde risico’s uit te sluiten wordt ook de kans op falen verkleind. Vanuit de uitgebreide kennis en ervaring ondersteunt Konnect bij het opstarten van een eigen onderneming wanneer dat voor de werknemer de best passende oplossing blijkt te zijn.

Aanpak bij Jobcoaching op Eigen Ondernemerschap
Deze aanpak bestaat uit twee fases. In de eerste fase staan enkele vragen centraal, zoals: Ben je als persoon geschikt voor het ondernemerschap? Ben je de juiste ondernemer voor het ondernemerschap waarin je wilt gaan ondernemen?

Konnect zet een specifieke ondernemerstest in om antwoord te krijgen op deze en andere vragen. De testuitslag wordt besproken met de ondernemerscoach. Ook worden de kansen en haalbaarheid onderzocht van het product of de dienst in de bestaande of nieuwe markten. Wanneer de werknemer en de coach constateren dat er potentiële kansen zijn, start de tweede fase. Tijdens deze fase gaan de werknemer en de coach aan de slag met een ondernemers- en marketingplan, prijzen, klanten, producten, leveranciers, personeel, huisvesting etc. Met jobcoaching creëert de werknemer een realistische én vliegende start van het ondernemerschap.